czwartek, 15 grudnia 2016

Jaja przepiórcze oraz pomidorki cherry

Składniki: 
  • 5 jaj przepiórczych
  • garść pomidorków cherry
  • ser biały tłusty
  • śmietana
  • majonez
  • sól/pieprz
  • szczypiorek
  • rzodkiew

Przygotowanie:

Jajka wrzucamy do gotującej się wody na około 4-5 minut. Po tym czasie wyciągamy i płuczemy w zimnej wodzie. Później obieramy ze skorupki.
Nadzienie miłości do pomidorków cherry: ser biały tłusty, troszkę śmietany oraz sól i pieprz do smaku (można dodać także szczypiorku lub rzodkiewki).
Pomidorki cherry przekrawamy przy końcówce  i nadziewamy nadzieniem. 
Jajka kroimy w pół, majonez mieszamy ze startą rzodkiewką. Wszystko wykładamy na talerz jak na zdjęciu.


 Guten Apetit!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz