- 200g oczyszczonej krewetki
- 1/4 opakowania rukoli
- 1/4 opakowania roszponki
- 1 suszona papryczka chili
- trochę oliwy
- troszkę wina
- ćwiartka cytryny
- 2 ząbki czosnku
- troszkę masła
- 2 szalotki
- pomidorki koktajlowe
- sól/pieprz
Przygotowanie:
Wrzucamy na patelnię masło, siekamy czosnek, wrzucamy na gorący tłuszcz, do tego dodajemy chili, oraz szalotkę. Po trzech minutach dodajemy krewetki. Całość lekko przesmażamy, po czym dodajemy wino (lub wodę). Gotujemy 10-15 min, aż krewetki zmiękną.
Wykładamy zieleninę na talerz, dodajemy pomidorki pokrojone w pół, oraz na górę krewetki.
Smacznego!
Fajnie było by zobaczyć kiedyś wersję dla wegetarian:)
OdpowiedzUsuńZ wielką przyjemnością zrobię w najbliższym czasie :D :D
UsuńAż ślinka leci!
OdpowiedzUsuń