środa, 7 grudnia 2016

Sałatka z krewetkami

Składniki:
  • 200g oczyszczonej krewetki
  • 1/4 opakowania rukoli
  • 1/4 opakowania roszponki
  • 1 suszona papryczka chili
  • trochę oliwy
  • troszkę wina
  • ćwiartka cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • troszkę masła
  • 2 szalotki
  • pomidorki koktajlowe
  • sól/pieprz


Przygotowanie:

Wrzucamy na patelnię masło, siekamy czosnek, wrzucamy na gorący tłuszcz, do tego dodajemy chili, oraz szalotkę. Po trzech minutach dodajemy krewetki. Całość lekko przesmażamy, po czym dodajemy wino (lub wodę). Gotujemy 10-15 min, aż krewetki zmiękną. 
Wykładamy zieleninę na talerz, dodajemy pomidorki pokrojone w pół, oraz na górę krewetki.


Smacznego!

3 komentarze: